MüHREN ZIET 'MET AFSTAND DE BESTE SPELER' IN DEFENSIE ORANJE: 'STRAALT RUST UIT'

Arnold Mühren zag tijdens het EK-kwalificatieduel van Nederland met Ierland één absolute uitblinker in de defensie van Oranje: Stefan de Vrij

"Met afstand was hij de beste speler", stelt Mühren in De Telegraaf, waarin hij de wedstrijd van de centrale verdediger van Internazionale met een 8 beloont. "Hij straalt rust uit, kiest voortreffelijk positie en dribbelt ook nog in op het middenveld. Voor iemand die anderhalf jaar niet speelt bij Oranje is dat knap." De oud-speler van Ajax wijt de goede wedstrijd van De Vrij aan zijn ervaring, het feit dat hij in Italië voetbalt en goed anticipeert. "Daarbij had hij ook nog een assist", constateert Mühren. 

De 'solide' Virgil van Dijk kreeg een 6,5 van Mühren, net als Denzel Dumfries. Daley Blind werd door Mühren beoordeeld met een 8. "Alsof hij nooit is weggeweest. Nu was dit wel op zijn lijf geschreven. Tactisch sterk, veel in balbezit en met z'n drietjes stonden ze achterin tegen twee spitsen."

Quilindschy Hartman moest het doen met een 6. De vleugelverdediger van Feyenoord had volgens Mühren wel wat meer risico mogen nemen. "Bij Feyenoord is hij veel meer aanwezig en dat was hij in zijn eerste wedstrijd tegen Frankrijk ook. Nu speelde hij met de handrem op."

2023-11-19T17:48:15Z dg43tfdfdgfd